onsdag 22 mars 2017

Utdelning från Axfood


I morse vid halv nio tiden plingade mobilen till. Du har fått 126 kr i utdelning från Axfood stod de, mycket trevligt. Axfood är mitt tredje största bolag.

För någon dag sen läste jag ut Rich Dad, Poor Dad - Vägen till ekonomisk framgång. Bra, lättläst bok men lite för mycket upprepningar. Men jag kan absolut rekommendera den! Nu har jag börjat läsa Marcus Hernhags första bok Den enkla vägen att lyckas med aktier

Mars börjar närma sig slutet och lönen kommer på fredag. Jag är sugen på några nya bolag men jag har inte bestämt mig hur jag ska göra än.

fredag 10 mars 2017

Fredagsköp och ett nytt bolag


Idag valde jag att fylla på lite i Hennes & Mauritz, Castellum och Hemfosa. Portföljens marknadsvärde är för tillfället 31 817kr och jag hoppas nog komma upp till 50 000kr innan året är över.

Som ni ser har jag tagit en liten position i Stora Enso. Det blev så i början av februari när den gick ner ganska mycket. Oklart om det är ett bolag jag kommer att behålla men just nu ligger jag plus 6,3%, så de får ligga kvar. 



Snart är vi inne i mitten av mars och Axfood är först av mina bolag att komma med utdelning. Men innan månaden är över ska Castellum, Handelsbanken och SEB också dela med sig till oss aktieägare. Om jag inte minns fel fick jag ca 150kr i utdelning förra året, i år kommer det bli betydlig mer. 

Nu ska jag njuta av en öl och umgås med frugan. Trevlig helg!

onsdag 8 mars 2017

Fyllt på med lite böcker


Jag måste bli mycket bättre att skriva på bloggen känner jag. Någon form av månadsrapport borde jag klara av att skriva ner. Som det är just nu blir egentligen ingenting nerskrivet. Tanken med bloggen var ju att få ner alla tankar för att sedan kunna gå tillbaka och läsa hur jag tänkte. 

I helgen var jag iväg och köpte ett gäng ekonomiböcker billigt på blocket. Båda Hernhags böcker och några andra som verkade intressanta. Just nu läser jag Rich Dad, Poor Dad - Vägen till ekonomisk framgång, inspirerande bok.

Förra veckan gjorde jag några köp, fyllde på Skanska, Investor, SEB, Tele2, Nobina, Nibe och Kinnevik. Känns som portföljen gått trögt dom senaste veckorna men positivt är att utdelningar börjar trilla in i slutet av mars!